Latest Posts

Project Nest - een trapje hoger

By 14:15 , , ,

Hoewel er weken (zelfs maanden) amper gewerkt werd in ons huis, blijven wij hopen dat het allemaal tijdig goedkomt. Gisteren en vandaag zag het er alleszins goed uit; een heel voorzichtige hoera is wel op zijn plaats. Om de hoop hoog te houden schrijf ik daarom graag nog eens over ons huis. Meer bepaald over onze traphal.

Ik denk dat wij nog voor ons bod aanvaard was al wisten dat àls het ons huis werd, we hoedanook of watdanook de traphal in oorspronkelijke charme zouden herstellen. De achterkant van onze woning - het nieuwbouwgedeelte - wordt heel modern, maar de hoofdwoning die we verbouwen, mag best wat klassieker. Die keuze leek naast mooi - of zo denken wij toch - ook handig en budgetvriendelijk. Een nieuwe trap bijvoorbeeld al, twee hoog, zou dat volgens ons veel minder zijn.


Momenteel is de trap nog het enige dat intact is in onze woning. Nu is die trap nog heel donker en in het stuk van verdieping 1 naar 2 bekleed met tapijt. Wij kiezen ervoor hem te laten zandstralen en daardoor zou hij over een klein half jaar een hele lichte, zachte houtkleur moeten hebben. Die keuze om voor zandstralen te gaan heeft wel wat voeten in de aarde gehad. Ook de trap volledig afschuren en wit verven zijn lang in de running geweest. Na lang nadenken leek ons dat toch niet de beste keuze. We houden heel erg van wit in huis, maar als de trap wit geverfd wordt, zou er snel sleet te zien zijn en zou de trap ook om de zoveel tijd opnieuw geverfd moeten worden. En daar hebben we op voorhand al geen zin in. Door de muren en de rest van het huis licht te houden, hopen we dat de gezandstraalde trap helemaal in het plaatje past.

In diezelfde hal komt er ook een oude cementtegel, met wit en blauw, die we vonden bij Impermo. Ik vind het nu al leuk om naar deze fotootjes te kijken en ga het ongetwijfeld nog fijner vinden om het eindresultaat in ons huis te bewonderen.

Nog een dik half jaar (and counting...).

Liefs,
Annelies
Nog enkele leuke dingetjes

0 reacties