Latest Posts

R O T T E R D A M || Kort, maar krachtig citytrippen.

By 16:49 , ,

Ik heb jullie vorig jaar al verteld over de Places we want to go-blog van Flow. En over hoe ik elke keer ik die blog open klik, verlang naar een weekendje weg in zo'n idyllische omgeving.

Vorig jaar sliepen we in een huisje in het bos. Dit jaar sliepen we - na eenzelfde strijd het lief te overhalen ;-) - op een hemels plekje in hartje Rotterdam. Eigenaar en interieurvormgever Johan houdt er al enkele jaren de Bed & Breakfast het Hemelrijck open en nu hij er bijna mee gaat stoppen, was het dus onze laatste kans Rotterdam te verkennen met het Hemelrijck als uitvalsbasis. We sliepen er heerlijk, kregen er een lekker ontbijt voorgeschoteld en bestudeerden de prachtig uitgezochte meubeltjes en details in het huis. Nu we zelf aan het renoveren zijn is dat misschien een beetje "beroepsmisvorming". Op dag twee kon ik het dan ook niet laten foto's te maken van dit hemelse plekje...


Uiteraard gingen we niet enkel naar Rotterdam om ons op te sluiten in de Bed & Breakfast. Toen we zondagnamiddag toekwamen, gingen we op zoek naar dé Supermercado. We moesten daar een stukje voor stappen, maar dat maakte dat we wel meteen een impressie van de stad hadden. We zaten er helemaal alleen en hebben er heerlijk aan de aperitvos gezeten. Nachos met zwarte bonen en chorizo-dip, een glaasje wijn en mijn lief. Er is niets dat me toen gelukkiger had kunnen maken. 's Avonds gingen we nog langs Speck, een klein maar gezellig Italiaans restaurant in de straat van de bed & breakfast. 

In de bib in Geel hadden ze geen reisgids van Rotterdam voor handen. Dat maakte het plannen van deze drie daagse trip een beetje moeilijk. Gelukkig boden enkele goede (reis)blogs, zoals HTSPT Rotterdam en Your little blackbook, soelaas. Maandag begonnen we aan een wandeling van 10 km doorheen de stad. Die wandeling, met uitleg, hebben we online gevonden. We konden ze downloaden als kaart en als bestand voor een (wandel-)gps. Hoewel de wandeling zelf maar 10 km was, hadden we aan het einde van de dag 25 km op onze teller staan. We hebben na de wandeling namelijk de hele dag gezigzagd door de stad, op zoek naar leuke (eet)adresjes die we via bv. Tripadvisor vonden. Zo gingen we 's middags (biologisch) lunchen bij GYS en aten we 's avonds Thais bij SOI3, om erna nog door te wandelen naar Delfshaven; een stukje authentiek Rotterdam. 

Dinsdag zijn we na het heerlijke ontbijt nog een koffie gaan drinken bij BOOON. En toen we later op de middag huiswaarts reden (met take-away stukje brownietaart van BOOON), kon ik het niet laten de Places we want to go-blog te bezoeken, gewoon, om al eens te kijken waar we volgende zomer kunnen neerstrijken om er even tussenuit te zijn. 

Liefs, 
Annelies


Nog enkele leuke dingetjes

0 reacties