Latest Posts

Amsterdam on Air

By 16:38 ,

Elke week tijdens de les fotografie leer ik weer ietsje beter werken met mijn toestel; helemaal volgens het plan. Toch liep niet àlles volgens plan toen ik aan de lessen fotografie begon. Ik had nooit gedacht dat ik er ook, zomaar, drie lieve meisjes bij zou krijgen. Die drie maken het leren fotograferen nog zoveel beter.

We kennen elkaar nu bijna 8 maanden. De gemeenschappelijke interesse was er al van in het begin en de klik volgde niet veel later. Na wat dromen over een weekendje weg met z'n vieren besloten we dat het niet bij dromen moest blijven. Van ons vaag idee kwam een concreet plan. We kozen voor Amsterdam.

Dinsdagochtend om 8u (volgens de agenda, dus een kwartier later in real life) lieten we Geel achter ons en reden we Nederland onder een toen al stralende zon tegemoet. We kozen ervoor met de auto te gaan en die te parkeren in één van de P+R's die Amsterdam rijk is. Zo konden we gaan waar we wilden en tegelijk de auto achterlaten voor niet veel geld. Dat we er ook een heen-en-weerticketje voor de tram naar het centrum bijkregen maakte de formule nog aantrekkelijker.Rond elf uur stonden we tussen de grachten. Met onze ogen tot speeltjes geknepen - de zon scheen fel - en bij gebrek aan een kaart duurde het eventjes voor we ons konden oriënteren. Moeilijk ook, als je overal waar je kijkt water én fietsen ziet.


Met een neus voor leuke winkeltjes wandelden we al snel door de negen straatjes. Zovéél moois te zien daar. Ik zou er de hele dag het blokje rond kunnen wandelen en alles nog niet gezien hebben.
Van interieur, tot juweeltjes, kinderkleding en hebbedingetjes; alles is er hip.  En naast de typische coffeeshops zijn er ook erg gezellige koffiebars. De hele verder namiddag lieten we Amsterdam op ons afkomen, met na de middag een koffiepauze bij - waar anders - Starbucks op de Dam. 's Avonds trokken we dan naar Abcoude. Klinkt exotisch, of misschien gewoon Frans, maar is oer-Hollands. Dit prachtige boerendorpje ligt op amper 12,5 km van het centrum van Amsterdam. Het contrast was enorm, maar zeer welgekomen. Langs een kronkelweg naast het water kwamen we aan bij Sabine, onze gastvrouw, die we ontmoetten via Airbnb. Samen met haar man bouwde ze een stal op hun erf om tot gastenhuis. Aangezien het gaat om een oude varkensstal kreeg de schuur de naam 'Big 47'. We voelden ons meteen thuis. Na zo'n dag in een bruisende stad, is een avond in alle kalmte en met een prachtig uitzicht iets waar ik geen 'nee' tegen kan zeggen.


Na een geweldige, gezellige avond - want, jawel, onze trip werd er alleen maar fijner op -, een nacht in alle stilte, een ochtend met het gefluit van vogeltjes en een pan vol eieren trokken we weer naar Amsterdam. We moesten nog zovéél zien. Zelfs al kom je voor de tweede, derde of tiende keer in Amsterdam. Het blijft er spannend.

's Middags lunchten we bij SLA, vlakbij het Rembrandtplein. Je kan er een slagerecht uit hun menu kiezen of zelf een kommetje samenstellen. Het lijkt misschien onmogelijk maar na zo'n bord heerlijk verse groenten heb je energie voor de rest van de namiddag. Toegegeven; de service kon misschien dat tikkeltje beter. De dame die onze kommetjes samenstelde was niet al te vrolijk, maar het bord lekkers maakte dat ruimschoots goed.
's Avonds vertrokken we terug richting Geel. Foto's hebben we niet zo bijster veel gemaakt - onhandig om die camera steeds boven te halen. Iets bijgeleerd op dat gebied heb ik dus zeker niet, maar wat ik wel weet is dat die lessen op woensdag voortaan nog fijner worden. Want naast de fotografie delen wij met zijn vieren nu ook een fijne ervaring.

Nog enkele leuke dingetjes

0 reacties