Latest Posts

Op de koffie in Brugge & Gent

By 22:45 , ,

Vakantie moet goed besteed worden. De afgelopen twee weken deed ik enkele Nederlandse en Belgische steden aan. Deze week waren dat Brugge en Gent. En hoewel ook cultuur op de planning stond, werd het vooral een shopping spree en - om de honger de stillen die je daarvan krijgt - een zoektocht naar leuke lunchadresjes.

We bezochten er in elke stad één en alle twee zijn ze de moeite waard.

In Brugge hielden we halt bij Li O Lait. Lekkere soorten koffies, lattés en (iced) teas - zoals de naam misschien al doet vermoeden - maar daarnaast ook heerlijke bagels en quiche. Yum yum. En als dat nog niet overtuigend genoeg is, kan het feit dat ze er supervriendelijk en enthousiast zijn je misschien wel over de streep trekken. Bovendien introduceerden ze iets nieuws; een boule de New York. Klinkt nog onbekend misschien, maar als ik verklap dat het een geslaagde kruising is tussen een boule de Berlin en een croissant, krijg je ongetwijfeld al goesting in deze lekkernij. Ze zijn er - terecht - superfier op en maakten zelfs schattige doosjes voor mensen die ze willen afhalen!


Ja, daar in Dweerstraat in Brugge hangt een vrolijke vibe. Je krijgt er liefde in een kopje - of een bagel, zo je wil. Dàt is zeker.

Bovendien is het oude, charmante herenhuis waarin de zaak is ondergebracht erg gezellig.


In Gent was Gust aan de beurt. Het is er niet heel groot, maar wel heel licht en leuk ingericht. De dames toveren aparte en voedzame gerechten op tafel. Een heerlijk initiatief! We deden ons te goed aan een lekkere tabouléh met gegrilde groenten - genoeg energie dus om er weer een namiddag een lap op te geven.
Nog enkele leuke dingetjes

0 reacties